Puheenjohtajan tervehdys

Puheenjohtaja Pekka

11.1.2019

Hyvät Jämsän Laturetkeilijät,

Niin, olemme nyt lisänneet kotialueemme  nimen viralliseen perinteiseen nimeemme. Tämä tapahtui joulukuussa sääntömuutosta rekisteröidessämme Patentti- ja Rekisterihallitukselle. Viime vuonna molemmat asiat – nimen ja uudet säännöt - käsittelimme yhdistyksen sekä kevät- että syyskokouksessa entisten sääntöjen mukaisesti. Säännöt saimme ajantasalle Suomen Ladun ennakkoon hyväksyttämiä kahden kokouksen mallisääntöjä käyttäen. Nimen täsmennys poistaa alituiset kysymykset kotipaikastamme, kun kommunikoimme ulkopuolisten kanssa. Suomen Latu kiitti ensimmäisenä, sillä heidän rekistereissään olimme valtakunnallisten yhdistysten joukossa aiheuttaen jatkuvasti epäselvyyksiä olinpaikastamme.

Joulukuun alun blogissani ja toivotuksissa ihmettelin talven tulon oikullisuutta. Saimme loppujen lopuksi valkoisen Joulun ja vuodenvaihteessa sellaisen lumipeitteen, että 2.1.2019 Jämsän kaupungin laduntekijät saivat meille tärkeät ladut Pykälään ajetuiksi ja niinpä tämän vuoden hiihtokampanja arvontarekisteröinteineen Pykälän majalla saattoivat alkaa suunnitellusti. Laduille on heti ollut hyvin käyttöä. Tänä vuonna hiihtäjät voivat tiistaisin klo 16-19 ja lauantaisin klo 15-18 hemmotella itseään hiihtolenkin jälkeen saunalla ja talviuinnilla Särkijärven kuntotalolla hyvin edullisesti. Sydänyhdistys ja Reumayhdistys pitävät huolen tästä palvelusta vuoroviikoin lokakuusta huhtikuun loppuun.

Lunta on saatu lisää ja toiveissa onkin normaalit talven leikit ja tapahtumat. Talven merkkitapahtumiin kuuluu helmikuun alusta maaliskuun alkuun Suomen Ladun  “Ulkona kuin lumiukko kampanja,” joka toistuu samantapaisena kuin vuosi sitten, mutta uusin tavoittein.

63. Korpihiihto 24.2.2019 on meidän perinteinen vuosittainen hiihto aivan yhdistyksemme aloitusvuodesta lähtien. Puukkoisten susihiihto maaliskuussa, kuutamopäivystykset Pykälässä niihin liittyvine lumikenkä-, hiihto-, sauvakävely-, talvipyöräily retkineen ja pilkkikisat ovat perinteisiä perustapahtumiamme.

Talven hiihtoviikko on varattu Tievalle Saariselän, Kakslauttasen ja Kiilopään läheisyyteeen entiseen paikkaan viikoksi 15. Perinteisen majapaikkamme Vanhan Tievan sanovat uudet omistajat olevan nyt viimeisen kerran käytössä, joten nostalgikot liittykööt seuraan ja pidämme yhteiset muistelot siellä.

Muita valtakunnallisia Suomen Ladun tapahtumia tänä vuonna ovat “Unelmien liikuntapäivä” yhteistyökumppani Sydänliiton kanssa 10.5. sekä “Nuku Yö Ulkona” elokuun lopulla.Pyöräretket kesän alussa, melonta, kesäretki ja maakuntaretki kuuluvat ohjelmaan. Syksyn ruskaretki on suunniteltavana ja paikkakartoitus menossa syyskuuksi. Tässä jäsenlehdessä on tarkemmin luettavissa koko vuoden suuniteltu ohjelma.

Tekemistä siis riittää. Jos säät alkavat oikutella, pitää meidän asennoitua tarvittaessa vaihtamaan liikuntalajejamme siten, että “jokainen voisi valita mieleisensä liikuntamuodon”. Ottakaamme siis vuosi vastaan mieleisellämme liikunnalla. Valinnan varaa on ohjelmassamme: hiihtoa, uintia, kävelyä, lenkkeilyä, frisbee golfia, geokätköilyä, kuntosalia, retkiluistelua, kun kestävää jäätä löytyy, pyöräilyä kesä-/talvivarustuksella, sauvakävelyä jne.

Jokaista  kannustetaan löytämään matalan kynnyksen liikuntalaji, jolla erityisesti lihaskuntoa, tasapainoa, kehon liikkuvuutta, sykettä jne voidaan kehittää ja ylläpitää – tämä on ikääntyville ihmisille erityisen tärkeää. Säännöllinen liikunta sinänsä on tärkeää – ja kunnon säilyttäminen – ja siitä saatavan ilon sekä hyvänolon kokeminen. Liikuntaa arvostetaan nykyisin jopa yhtenä lääkitystä osin korvaavana hoitona. Kun tämä viesti saadaan perille jäsenistöön mahdollisimman laajasti myötävaikuttamme kolmen pitkävaikutteisen tavoitteen saavuttamiseen: lisää vuosia elämään, lisää terveyttä elämään ja lisää elämää vuosiin.

PDF-tiedostoJäsenlehti 2019.pdf (8.8 MB)
Jäsenlehti 2019
PDF-tiedostoJasenlehti_2018.pdf (5.1 MB)